Földmunka – az építkezés első lépése

Általános érvényű szabálynak tekinthetjük azt a tényt, hogy valamennyi építkezést földmunkával kell kezdünk, hiszen szinte egyetlen építési területről sem mondhatjuk el azt, hogy tereprendezés nélkül alkalmas lenne az építkezés megkezdéséhez.
A földmunkák miden esetben tereprendezéssel kezdődnek, mely során tulajdonképpen megtisztítjuk az építési területet a felesleges elemektől, bokroktól, fáktól vagy éppen egyéb épület bontásából visszamaradt különféle elemektől, törmeléktől. Miután minden az építkezést zavaró elemet eltávolítottuk sor kerülhet a földmunkák második fázisára, mely során a különféle földkiemeléseket végezzük el a terveknek megfelelően, alapok, pincetömbök esetleg medencék, halastavak létesítéséhez szükséges kiemelő földmunkák elvégzésére kerülhet sor.

Földmunkák végzése megfelelő szakértelemmel – komplex munkafolyamatok összeségeként

A különféle földmunkákat tulajdonképpen négy fő csoportra kategorizálhatjuk, melyek az alábbiak tereprendezés, földkiemelés, talajjavítás, valamint földvisszatöltés. esetleg feltöltés.
A tereprendezés, mint földmunka elvégzése ahogy azt már korábban is említettük, minden egyes építési folyamat szerves részét képezi, valamennyi építés során elvégzendő feladatnak tekinthetjük. A földmunkák további feladatait úgy, mint a talajjavítás, földkiemelés, feltöltés elvégzését pedig az építési telek tulajdonságai teszik függővé.
Az aktuális építési terület tulajdonságai befolyásolják, hogy a különféle földmunkák elvégzése milyen arányban szükséges. Egy szélsőséges, az építési folyamat szempontjából nagymértékben kedvezőtlen tulajdonsággokkal rendelkező építési terület esetében nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk például a tereprendezési földmunkákra, rossz minőségű talaj esetében pedig szükséges a talajjavítási munkák elvégzése is.

Földmunkák – széles referencia skálával

Vállalkozásunk megalapítása óta tevékenységi körünk szerves részét képezik a földmunkák, valamennyi földmunka típusra vonatkozóan kellő szakértelemmel és széles referencia skálával rendelkezünk. Referenciáink között megtalálható többek között a zalaszentíváni hígtrágya tároló, illetve az alábbi települések hulladék lerakójának teljes körű rekultivációja: Csönge Egervár, Padár, és nem utolsó sorban Pusztamagyaród.
Partnereink között magán és közületi megrendelők egyaránt megtalálhatóak, valamennyi tevékenységünkre jellemző a maximális minőségre és költséghatékonyságra való törekvés, valamint minden esetben figyelembe vesszük megrendelőink igényeit, nincs ez másként földmunkák esetében sem. Ezek megvalósításához hozzájárul a folyamatosan fejlesztett és korszerűsített gépparkunk, valamint munkatársaink szakképzettsége egyaránt.