Mit érdemes tudnunk az aszfalt burkolásról?

Az aszfalt burkolás során egy a természetben előforduló szénhidrogén kőzetet, az aszfaltot használjuk, amely tulajdonképpen a kőolaj szilárd módosulataként a földfelszínen is megtalálható. Magát az aszfalt burkolást elsősorban közutak hajlékony, valamint félmerev pályaszerkezetének készítése során alkalmazzuk, illetve az aszfaltot az építőiparban leggyakrabban talajvizek elleni védőréteg kialakítására használjuk fel.

Aszfalt burkolás többféle kivitelben – számtalan felhasználási lehetőséggel

Az aszfalt burkolás során létrehozott burkolatot kivitelezési technológia tekintetében alapvetően két nagy kategóriába sorolhatjuk, az egyik típusa az öntött aszfalt, míg a másik, a legelterjedtebb, leggyakrabban alkalmazott típus az úgynevezett hengerelt aszfalt. Utóbbi esetében az aszfalt burkolás során felhasznált aszfaltot kézi vagy gépi terítéssel dolgozzuk be. Hengerelt aszfaltot alkalmazzuk leginkább utak, autópályák, esetleg járdák, telephelyek, sportpályák kialakítása során. A hengerelt aszfalt elkészítése gyorsabb és hatékonyabb technológia, mint az öntött aszfalt, illetve napsütés hatására nem lágyul a hengerelt aszfaltozás során elkészült burkolat.
Ezen túlmenően az aszfalt burkolás folyamán az alábbi technológiákat alkalmazhatjuk, annak függvényében, hogy milyen burkolatot szeretnénk létrehozni, illetve milyen igénybevételnek lesz kitéve a készülő aszfalt burkolás. Megfelelő szakértelemmel készítjük el az aszfalt burkolási munkafolyamataink során kivitelezésre kerülő valamennyi aszfalt típust, legyen szó akár tömör aszfaltbetonról, érdesített homokaszfaltról, drénaszfaltról, utántömörödő burkolatról, akár masztixaszfaltról vagy felületi bevonatról.

Aszfalt burkolás megfelelő szakértelemmel – számos referenciával:

Vállalkozásunk, a Telekes- Ép. Fuvarozó és Útépítő Kft., melyet 2003. szeptemberében alapítottuk megfelelő szakértelemmel rendelkezik az aszfalt burkolás valamennyi területén. A mögöttünk álló évek alatt számos általunk elkészített aszfalt burkolás megtalálható referenciánk között, ilyenek például a Pákodon készült mezőgazdasági út, valamint Zalaszentgrót-Csáford borútja, illetve különféle erdészeti utak elkészítése is kötődik vállalkozásunk nevéhez.

Amennyiben aszfalt burkolási munkafolyamatok elvégzésére keres szakembert forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén. Vállalkozásunk egyik fő alapelve a minőségi munkavégzésre való törekvés, melynek köszönhetően cégünk fejlődése megalakulásunk óta töretlen. Hisszük, hogy a fejlődéshez, illetve a professzionális munkavégzéshez elengedhetetlenül fontos használt eszközök, munkagépek folyamatos karbantartása, valamint fejlesztése.